FR NL EN

Politiekantoor – Colfontaine

Het project bestaat uit de grondige renovatie van een voormalig industrieel gebouw in een politiekantoor, dat toelaat om de verschillende diensten van de lokale politiezone te huisvesten.

Na de renovatiewerken zal gebouw voldoen aan de lage-energie standaard.

 

Opdracht van het studiebureau:

 

EPB studies: Vanuit het EPB oogpunt wordt het gebouw beschouwd als grondige renovatie, gezien de voorgestelde werken. Een volledig energetisch model werd opgemaakt met de hulp van de EPB-berekenmethode om de meest optimale energetische performantie te bekomen.

De geselecteerde geoptimaliseerde oplossingen leiden tot volgende prestatie.

  • Global K: K21
  • E-geschatte waarde: E 89
     

HVAC: het gebouw wordt uitgerust met een aantal condenserende ketels, een warmtekrachtkoppeling, ventilatie met behulp van warmteterugwininstallaties en ook het gebruik van free cooling en nachtkoelingstechnieken.

 

Elektriciteit: de verlichting wordt door hoge energetische prestaties armaturen verzorgd.

Het gebouw wordt uitgerust met alle noodzakelijke installaties voor dit type gebouwen, inbraakdetectie, branddetectie, geluidsinstallatie, toegangscontrole, camerabewaking.

 

Sanitair installaties: recuperatie van het regenwater voor de spoeling van de WC’s, het reinigen van het gebouw en besproeiing van tuinen.

 

Hernieuwbare energie: de warmtekrachtkoppeling wordt gebruikt voor het verkrijgen van warm water voor sanitaire ruimten en de verwarming van het gebouw.

 

Liften: één lift voor de drie verdiepen.

 

Bouwheer

Politie Boraine

Architect

Alland & Godimus

Aannemer

Tradeco

Bedrag werken

9.772.426,54 €

Oplevering in 2015

Oppervlakte

7.750 m²

pirnay engineering mentions légales
© www.orangebleu.be